Najwy¿szy Kleryst
Amazon pope³ni³ by³ pierwszy sezon serialu, krêconego na podstawie wieloksi±gu Roberta Jordana. Sukcesywnie, w ka¿dy pi±tek, zasiadam do kompa i ogl±dam kolejny odcinek. Muszê stwierdziæ, co nastêpuje:
Po pierwszym odcinku o ma³o co nie zrezygnowa³em,
po drugim odcinku poczu³em lekkie zainteresowanie
po trzecim ju¿ jestem fanem serii i wiernie siad³em do odcinka czwartego
teraz ju¿ nie odpuszczê.
rzecz ca³a sprowadza siê do prostej konstatacji: serial a ksi±¿ka to dwa ró¿ne i odmienne dzie³a. Co innego wci±ga³o mnie w ksi±¿ce a kompletnie co innego wybija siê na plan pierwszy serialu. twórcy tego ostatniego w sposób, jak dot±d udany, oddaj± wielow±tkowo¶æ opowie¶ci. gdzieniegdzie skracaj± fabu³ê, lecz to ju¿ zabieg niezbêdny bowiem inaczej nikt by przed ekranem nie wytrzyma³.
Obsada aktorska, gra poszczególnych postaci, scenografie i muzyka dobrze ze sob± koreluj±. Mo¿e niektóre postaci s± zbyt jednoznacznie okre¶lone, czego u Jordana raczej nie by³o, przynajmniej na pocz±tku, lecz znowu - inaczej by³oby tego za wiele.
reasumuj±c: warto po¶wiêci troszkê czasu i Ko³o obejrzeæ.
P.S> bardzo mi odpowiada edytowanie jednego odcinka co tydzieñ, miast ca³ego sezonu za jednym zamachem. W ten sposób jestem z serialem d³u¿ej i ca³kiem mi siê to podoba.
Rycerz Korony
Kiedy¶ chcia³em przeczytaæ, ale liczba tomów mnie przyt³oczy³a i odpu¶ci³em. Na razie ogl±dam Wied¼mina na Netflixie, ale co¶ czujê na Ko³o Czasu czas równie¿ przyjdzie
Najwy¿szy Kleryst
Przeczytasz, przeczytasz.