Giermek
Hejka
Jak w temacie, je¶li macie ochotê napiszcie czym siê zajmujecie albo co¶ o waszej pasji.
Od 2010r. moj± pasj± s± urz±dzenia do vapowania. Projektujê i zlecam ich wykonanie. Moje produkty znane s± na ¶wiecie pod nazw± "STURM MODS"
S± to produkty których nie znajdziecie na stoiskach i w sklepach. Wykonujê je dla ¶cis³ej grupy pasjonatów i kolekcjonerów.
Najwy¿szy Kleryst
Przez prawie ca³e ¿ycie by³em pasjonatem trzech spraw: ¿eglarstwo morskie, strzelectwo sportowe (broñ d³uga) i ... literatura. ¯eglowa³em od 10 roku ¿ycia do mniej wiêcej 55 lat, sporo. Potem zdrowie zaczê³o wyra¼nie mnie do³owaæ a¿ wreszcie przyszed³ udar i koniec z ¿eglarstwem - na pasa¿era specjalnej troski siê nie piszê. Maj±c late oko³o 14 zacz±³em najpierw kibicowaæ na polowaniach ojcu a potem zacz±³em chodziæ do klubu wojskowego na strzelnicê. Doszed³em do I klasy sportowej, na klasy mistrzowskie siê nie za³apa³em. Po zmianie miasta kontakt z klubem siê urwa³, lecz strzelanie pneumatyczne uprawia³em dalej i do dzi¶, mimo wiêkszych problemów, uprawiam.
Literatura - od kajtka (6 lat) gdy dosta³em od Ojca pierwsz± ksi±¿kê - Robinson Cruzoe - czytam wszystko, co w ³apy wpadnie, ze szczególnym uwzglêdnieniem Fantastyki, pocz±tkowo oczywi¶cie Lem, w ramach fantastyki oczywi¶cie fantasy - czyli Tolkien Uber alles. A w ramach fantasy dos³ownie zamieszka³em na Krynnie, kontynent Ansalon, kraj Abanasinia, miejscowo¶æ Solace. Poniewa¿ za¶ tak siê z³o¿y³ó, ¿e nauczycieli angielskiego mia³em wrêcz doskona³ych to dzi¶ t³umaczenia sta³y siê pasj± codzienn±. Jedynym problemem jest pisanie na klawiaturze w³a¶ciwie jedn± rêk± (po udarze mam problemy z praw±), lecz jako¶ dajê sobie radê.
Rycerz Korony
Wow... Janku, jeste¶ niezwyk³ym cz³owiekiem. Teraz za ka¿dym razem, kiedy bêdê ciê¿sze chwile z t³umaczeniem, bêdê wchodzi³ tutaj i czyta³ twoje s³owa. Zero wymówek!