Rycerz Miecza
Aloha,
Mam na imiê Jacek i prowadzê na YT kana³ Tata Czyta z audiobookami dla dzieci i m³odzie¿y.
Jako fan DragonLance "starej daty" postanowi³em wróciæ po latach do ksi±¿ek mojej m³odo¶ci. Zacz±³em czytaæ DL, oczywi¶cie poczynaj±c od Kronik.
Pierwszych kilkana¶cie rozdzia³ów jest ju¿ dostêpnych, kolejne pojawiaæ siê bêd± w miarê czytania.
Je¶li macie ochotê to zapraszam do s³uchania na moim kanale.
https://www.youtube.com/channel/UC-wdXn … TKklBZEPg/
Tata Czyta vel Jacek vel Silvy
Najwy¿szy Kleryst
Dobre. Ciekawy sposób przedstawiania literatury. By³oby chyba JESZCZE lepiej, gdyby¶ obni¿y³ troszkê timbr g³osu i czyta³ wolniej. A mo¿e to tylko problemy starczego s³uchu u mnie?
Rycerz Miecza
Tembr g³osu ju¿ taki mam Zreszt± on siê czêsto zmienia w ci±gu dnia - rano jest trochê ni¿szy, wieczorem wy¿szy. Generalnie czytam swoim dzieciakom do snu, wiêc wiêkszo¶æ nagrañ jest "wieczorna".
A co do tempa to YouTube pozwala na dowolne sterowanie prêdko¶ci± - mo¿na odtwarzaæ w tempie, w którym czytam naturalnie (1.0), mo¿na wolniej (0.75), mo¿na szybciej (1.25) itd.
Najwy¿szy Kleryst
Co do tempa odtwarzania w YT to po raz pierwszy s³yszê! Taki æwok stary! Natychmiast spróbujê. A co do timbru... to siê æwiczy
Rycerz Miecza
Jestem ca³kowitym amatorem
Najwy¿szy Kleryst
M±dro¶æ chiñskiego my¶liciela: KA¯DY JEST AMATOREM, BY PO LATACH ÆWICZEÑ STAÆ SIÊ MISTRZEM!
Giermek
Fajny pomys³. Ja te¿ czytam DL synowi, jednak póki co g³ównie czytam dla siebie, bo m³ody zasypia po kilkunastu minutach Ale liczê, ¿e mimo wszystko zaszczepiê w nim ducha przygody
Najwy¿szy Kleryst
Mojemu synowi siê uda³o. Wnuki mia³y odpowiednio 4 i 5 lat, gdy zacz±³ od Kronik. Nim nauczyli siê dobrze czytaæ doszed³ tylko do drugiego tomu! Teraz maj± ju¿ za sob± Kroniki, Legendy, Drugie Pokolenie, Zaginione Kroniki, Ku¼niê Dusz i Towarzyszy Broni. A syn (teraz 39 lata) JA wci±gn±³em w ¶wiat Krynnu!
Rycerz Miecza
Z moimi (13, 10) jest tak, ¿e próbowa³em 2 lata temu czytaæ im DL ale po jednym rozdziale oprotestowali wybór lektury. Teraz wróci³em do niej i jako¶ posz³o. Wcze¶niej przeczyta³em im Hobbita, a równolegle czytam W³adcê Pier¶cieni. Po Tolkienie ³atwiej ³api± klimaty fantasy. Niestety bardziej ci±gn± ich nowoczesne wynalazki, które mi z kolei zupe³nie nie pasuj± - Harry Potter, Percy Jackson itp. Ale nie tracê nadziei, ¿e jak siê wci±gn± w fabu³ê i ¶wiat DL to sami mnie bêd± namawiaæ na kolejne tomy.
Najwy¿szy Kleryst
Porówna³em tempo! Zwolni³e¶! O wiele lepiej siê s³ucha, tylko tak dalej. Twoje nagrania zapoda³em wnukom. Chwal±.
Rycerz Miecza
Dziêki
Aczkolwiek specjalnie tego nie zrobi³em. Czyta³em swoim tempem. Mo¿e pierwszy rozdzia³ albo Kantyczkê nagra³em jako¶ wyj±tkowo szybko, nie wiem.
Zwyk³y obywatel
cze¶æ. planujesz mo¿e co¶ jeszcze ze smoczej lancy nagrywaæ ?
Ostatnio edytowany przez GingeR13 (2024-01-10 11:45:53)