Temat w którym bêdziemy rozmawiaæ o nowej przygodzie, gdy¿ posty w chatboxie szybko znikaj±.
Tutaj piszcie swoje uwagi, propozycje itd. wszystko co siê tyczy przygody Ku¼nia Durggedina.
Mistrz podziemi
Wybaczcie mi zastój ale mam du¿o na g³owie i du¿o te¿ do wykreowania.
Rycerz ¶mierci
Spokojnie nie ¶pieszy siê nigdzie
Mistrz podziemi
Dodam jeszcze ¿e nie zapatrujcie siê na wydarzenia z ksi±¿ki. Teraz wy kreujecie ten ¶wiat...
Wiêc mo¿ecie zmieniæ bieg historii jesli wiecie o co mi chodzi
The Knight of Solamnia
Czekamy na rozpoczêcie kolejnego rozdzia³u, jak narazie zapowiada siê ciekawie.
Rycerz ¶mierci
Chcia³em was przeprosiæ za moj± nieobecno¶æ w grze ale nie mia³em dostêpu do internetu. W jaki sposób mogê siê z powrotem w³±czyæ do przygody?
Ostatnio edytowany przez Soth (2011-11-15 16:55:32)
The Knight of Solamnia
Przeczytaj, to co siê dzia³o i graj normalnie;) nie by³o Ciê, wiêc mistrz gry "przej±³" Twoj± postaæ na czas Twojej nieobecno¶ci. Jutro gramy dalej
Fabu³a jak i prowadzenie gry bardzo mi siê podobaja, przyda³o by siê jeszcze wiêcej graczy by³o by jeszcze ciekawiej. Jak dla mnie rpg 10/10 naprawdê super. Szkoda tylko, ¿e nie ma mnie w domu wtady kiedy dzieje siê najwiêcej, pó¼niej trudno siê wbiæ.
Rycerz Ró¿y
No mi te¿ siê podoba, i nie przeszkadzam chyba brakiem pomys³ów ;] wszak to moje 1 rpg, nie licz±c tego poprzedniego na forum
The Knight of Solamnia
Raistlin napisał:
Szkoda tylko, ¿e nie ma mnie w domu wtady kiedy dzieje siê najwiêcej, pó¼niej trudno siê wbiæ.
Uwa¿am, ¿e to powa¿ny problem. Powinnismy zacz±æ umawiaæ siê na sesje. Ja siedzê z lapkiem na uczelni, Xaz w pracy stuka posty, ale nikogo wiêcej nie ma, nie czuj± tej gry, tak jak np ja. Musimy zacz±æ planowaæ sesje np dzieñ do przodu, ¿eby byli wszyscy, b±d¼ wiêkszo¶æ.
Moja pro¶ba do Mistrza Gry: Ja, jako pocz±tkuj±cy kap³an szukam oparcia w swym bogu i po ka¿dym po¶cie, gdzie piszê co¶ o modleniu siê, b³ogos³awieniu itd. chcia³bym, aby¶ pisa³: "Kerth, czujesz obecno¶æ Kiri-Jolitha"; "Kerth, czujesz jak sp³ywa na Ciebie spokój i pewno¶æ siebie"; "Czujecie jak po b³ogos³awieñstwie Kerth'a wzrastaj± wam si³y i pewno¶æ siebie, a strach znika" lub na odwrót, kiedy robiê co¶ niezgodnie z zamys³em boga: "Kerth, nie czujesz boga sprawiedliwej wojny przy sobie, nie masz w nim oparcia"; "Czujesz jak odp³ywa od Ciebie moc boga" itd.
Gra bêdzie ciekawsza, a mi pozwoli siê bardziej wczuæ. Prosi³bym te¿ o ustalenie, czy znam ju¿ jakie¶ czary kap³añskie, czy nie:)
a fabu³a ciekawa, czekam co bêdzie dalej:)
Ja jestem zwykle po 17 na kompie, w tym tyg wyj±tkowo by³em po 16. Soboty i niedziele mam wolne. W pracy raczej nie dam rady odpisywaæ czêsto na smsy. Tak wygl±da sytuacja u mnie
Mistrz podziemi
"Moja pro¶ba do Mistrza Gry: Ja, jako pocz±tkuj±cy kap³an szukam oparcia w swym bogu i po ka¿dym po¶cie, gdzie piszê co¶ o modleniu siê, b³ogos³awieniu itd. chcia³bym, aby¶ pisa³: "Kerth, czujesz obecno¶æ Kiri-Jolitha"; "Kerth, czujesz jak sp³ywa na Ciebie spokój i pewno¶æ siebie"; "Czujecie jak po b³ogos³awieñstwie Kerth'a wzrastaj± wam si³y i pewno¶æ siebie, a strach znika" lub na odwrót, kiedy robiê co¶ niezgodnie z zamys³em boga: "Kerth, nie czujesz boga sprawiedliwej wojny przy sobie, nie masz w nim oparcia"; "Czujesz jak odp³ywa od Ciebie moc boga" itd.
Gra bêdzie ciekawsza, a mi pozwoli siê bardziej wczuæ. Prosi³bym te¿ o ustalenie, czy znam ju¿ jakie¶ czary kap³añskie, czy nie:)"
Chodzi o to ¿e Ty w³a¶nie nic nie czujesz, jeste¶ wystawiony na swego rodzaju próbê, co do czarów kap³añskich to przez ca³e ¿ycie wojownika nie nauczy³e¶ siê nic z tym zwi±zanego... Wszystko przyjdzie z czasem. Chodzi o to ¿eby siê nie trzymaæ shematu gry komputerowej, gdzie odblokowujesz czary. Musisz to poczuæ, nauczyæ siê tego itp
The Knight of Solamnia
Chodzi o to ¿e Ty w³a¶nie nic nie czujesz, jeste¶ wystawiony na swego rodzaju próbê, co do czarów kap³añskich to przez ca³e ¿ycie wojownika nie nauczy³e¶ siê nic z tym zwi±zanego... Wszystko przyjdzie z czasem. Chodzi o to ¿eby siê nie trzymaæ shematu gry komputerowej, gdzie odblokowujesz czary. Musisz to poczuæ, nauczyæ siê tego itp
Aha. No to zasmuci³e¶ mnie:) no dobra, mam nadziejê, ¿e nied³ugo zrozumiem jak byæ kap³anem;)
Mistrz podziemi
"nie wiem czy tak moge"
Nie mozesz, gdzie wczesniej napisa³e¶ ¿e próbowa³e¶ u¶piæ wiewiórkê?
Zaraz mi Grothork napisze ¿e umie siê obs³ugiwaæ twoj± lask± bo te¿ siê po drodze uczy³
Przepuszczam to tym razem, ale potem ju¿ nie bêdzie takich cheatów
oj tam, oj tam by³em siê te¿ 5 razy wysikaæ a o tym nie pisa³em xD
The Knight of Solamnia
jak cholera nikogo nie ma, a jak s± to nic nie pisz±. Poza tym Xaz powinien wiêcej pisaæ, co siê dzieje, co widzimy itd, bêdzie nam ³atwiej
Mistrz podziemi
Prosta sytuacja, nie wiem w czym macie problem.
Jest oboz smokowcow w ktory mija kolejna noc bez przygod, nie spodziewaja sie ataku,,, dwoch wartuje wiec nie beda lazic po krzakach i szukacczy ich nikt nie podglada, kendera gdzies zassalo... Co ma sie wydarzyc skoro wy siedzicie w krzaczorach i gadacie. Napisaem wam ze jestescie a tye daleko ze nie ma opcji zeby was zauwazyli. Kerth zrobi³ obchod i nic nie wywnioskowal.
Jesli Gerrod wyczuwa magi to zapewnie jest w srod smokowow aurak badz jakis czarodziej.
Czy ja was musze prowadzic za reke?
To sa smokowcy czego wymagacie?
Mistrz podziemi
Ch³opy to nie jest gra akcji tylko bardziej fabularne dzie³o.
Wiêc jak pisze ¿eby¶cie jakie¶ refleksje porozpisywali to chyba o to chodzi, awsze postacie maj± czas wolny.
Dlaczego Kertha nie ciekawi to ¿e mag na niego ci±gle lampi?
Dlaczego nikogo nie zainteresowala tajemnicza koperta?
Zgin±³ wasz towarzysz a wy siê zachowujecie jakby wam po prostu koñ zwia³.
Do tego kerth znalaz³ przeciez drug± mape dziêki której mo¿na rozszyfrowaæ poprzedni±.
The Knight of Solamnia
Ju¿ kurdê nie pamietam jakie ja mapy mam, a jakie nie, za wolno siê dzieje to wszystko:) ale rozkminy spróbujê porobiæ, tyle ¿e inni te¿ musz± siê w to w³±czyæ. Mam wra¿enie, ¿e z postaci ja najwiêcej piszê. wiem, jestem przywódc± to i piszê, ale wszyscy by siê mocniej w³±czyli