Temat w którym będziemy rozmawiać o nowej przygodzie, gdyż posty w chatboxie szybko znikają.
Tutaj piszcie swoje uwagi, propozycje itd. wszystko co się tyczy przygody Kuźnia Durggedina.
Mistrz podziemi
Wybaczcie mi zastój ale mam dużo na głowie i dużo też do wykreowania.
Rycerz śmierci
Spokojnie nie śpieszy się nigdzie
Mistrz podziemi
Dodam jeszcze że nie zapatrujcie się na wydarzenia z książki. Teraz wy kreujecie ten świat...
Więc możecie zmienić bieg historii jesli wiecie o co mi chodzi
The Knight of Solamnia
Czekamy na rozpoczęcie kolejnego rozdziału, jak narazie zapowiada się ciekawie.
Rycerz śmierci
Chciałem was przeprosić za moją nieobecność w grze ale nie miałem dostępu do internetu. W jaki sposób mogę się z powrotem włączyć do przygody?
Ostatnio edytowany przez Soth (2011-11-15 16:55:32)
The Knight of Solamnia
Przeczytaj, to co się działo i graj normalnie;) nie było Cię, więc mistrz gry "przejął" Twoją postać na czas Twojej nieobecności. Jutro gramy dalej
Fabuła jak i prowadzenie gry bardzo mi się podobaja, przydało by się jeszcze więcej graczy było by jeszcze ciekawiej. Jak dla mnie rpg 10/10 naprawdę super. Szkoda tylko, że nie ma mnie w domu wtady kiedy dzieje się najwięcej, później trudno się wbić.
Rycerz Róży
No mi też się podoba, i nie przeszkadzam chyba brakiem pomysłów ;] wszak to moje 1 rpg, nie licząc tego poprzedniego na forum
The Knight of Solamnia
Raistlin napisał:
Szkoda tylko, że nie ma mnie w domu wtady kiedy dzieje się najwięcej, później trudno się wbić.
Uważam, że to poważny problem. Powinnismy zacząć umawiać się na sesje. Ja siedzę z lapkiem na uczelni, Xaz w pracy stuka posty, ale nikogo więcej nie ma, nie czują tej gry, tak jak np ja. Musimy zacząć planować sesje np dzień do przodu, żeby byli wszyscy, bądź większość.
Moja prośba do Mistrza Gry: Ja, jako początkujący kapłan szukam oparcia w swym bogu i po każdym poście, gdzie piszę coś o modleniu się, błogosławieniu itd. chciałbym, abyś pisał: "Kerth, czujesz obecność Kiri-Jolitha"; "Kerth, czujesz jak spływa na Ciebie spokój i pewność siebie"; "Czujecie jak po błogosławieństwie Kerth'a wzrastają wam siły i pewność siebie, a strach znika" lub na odwrót, kiedy robię coś niezgodnie z zamysłem boga: "Kerth, nie czujesz boga sprawiedliwej wojny przy sobie, nie masz w nim oparcia"; "Czujesz jak odpływa od Ciebie moc boga" itd.
Gra będzie ciekawsza, a mi pozwoli się bardziej wczuć. Prosiłbym też o ustalenie, czy znam już jakieś czary kapłańskie, czy nie:)
a fabuła ciekawa, czekam co będzie dalej:)
Ja jestem zwykle po 17 na kompie, w tym tyg wyjątkowo byłem po 16. Soboty i niedziele mam wolne. W pracy raczej nie dam rady odpisywać często na smsy. Tak wygląda sytuacja u mnie
Mistrz podziemi
"Moja prośba do Mistrza Gry: Ja, jako początkujący kapłan szukam oparcia w swym bogu i po każdym poście, gdzie piszę coś o modleniu się, błogosławieniu itd. chciałbym, abyś pisał: "Kerth, czujesz obecność Kiri-Jolitha"; "Kerth, czujesz jak spływa na Ciebie spokój i pewność siebie"; "Czujecie jak po błogosławieństwie Kerth'a wzrastają wam siły i pewność siebie, a strach znika" lub na odwrót, kiedy robię coś niezgodnie z zamysłem boga: "Kerth, nie czujesz boga sprawiedliwej wojny przy sobie, nie masz w nim oparcia"; "Czujesz jak odpływa od Ciebie moc boga" itd.
Gra będzie ciekawsza, a mi pozwoli się bardziej wczuć. Prosiłbym też o ustalenie, czy znam już jakieś czary kapłańskie, czy nie:)"
Chodzi o to że Ty właśnie nic nie czujesz, jesteś wystawiony na swego rodzaju próbę, co do czarów kapłańskich to przez całe życie wojownika nie nauczyłeś się nic z tym związanego... Wszystko przyjdzie z czasem. Chodzi o to żeby się nie trzymać shematu gry komputerowej, gdzie odblokowujesz czary. Musisz to poczuć, nauczyć się tego itp
The Knight of Solamnia
Chodzi o to że Ty właśnie nic nie czujesz, jesteś wystawiony na swego rodzaju próbę, co do czarów kapłańskich to przez całe życie wojownika nie nauczyłeś się nic z tym związanego... Wszystko przyjdzie z czasem. Chodzi o to żeby się nie trzymać shematu gry komputerowej, gdzie odblokowujesz czary. Musisz to poczuć, nauczyć się tego itp
Aha. No to zasmuciłeś mnie:) no dobra, mam nadzieję, że niedługo zrozumiem jak być kapłanem;)
Mistrz podziemi
"nie wiem czy tak moge"
Nie mozesz, gdzie wczesniej napisałeś że próbowałeś uśpić wiewiórkę?
Zaraz mi Grothork napisze że umie się obsługiwać twoją laską bo też się po drodze uczył
Przepuszczam to tym razem, ale potem już nie będzie takich cheatów
The Knight of Solamnia
jak cholera nikogo nie ma, a jak są to nic nie piszą. Poza tym Xaz powinien więcej pisać, co się dzieje, co widzimy itd, będzie nam łatwiej
Mistrz podziemi
Prosta sytuacja, nie wiem w czym macie problem.
Jest oboz smokowcow w ktory mija kolejna noc bez przygod, nie spodziewaja sie ataku,,, dwoch wartuje wiec nie beda lazic po krzakach i szukacczy ich nikt nie podglada, kendera gdzies zassalo... Co ma sie wydarzyc skoro wy siedzicie w krzaczorach i gadacie. Napisaem wam ze jestescie a tye daleko ze nie ma opcji zeby was zauwazyli. Kerth zrobił obchod i nic nie wywnioskowal.
Jesli Gerrod wyczuwa magi to zapewnie jest w srod smokowow aurak badz jakis czarodziej.
Czy ja was musze prowadzic za reke?
To sa smokowcy czego wymagacie?
Mistrz podziemi
Chłopy to nie jest gra akcji tylko bardziej fabularne dzieło.
Więc jak pisze żebyście jakieś refleksje porozpisywali to chyba o to chodzi, awsze postacie mają czas wolny.
Dlaczego Kertha nie ciekawi to że mag na niego ciągle lampi?
Dlaczego nikogo nie zainteresowala tajemnicza koperta?
Zginął wasz towarzysz a wy się zachowujecie jakby wam po prostu koń zwiał.
Do tego kerth znalazł przeciez drugą mape dzięki której można rozszyfrować poprzednią.
The Knight of Solamnia
Już kurdę nie pamietam jakie ja mapy mam, a jakie nie, za wolno się dzieje to wszystko:) ale rozkminy spróbuję porobić, tyle że inni też muszą się w to włączyć. Mam wrażenie, że z postaci ja najwięcej piszę. wiem, jestem przywódcą to i piszę, ale wszyscy by się mocniej włączyli