Rycerz Korony
Przyjacielu Janjuz, doceniam niezmiernie twoj± obecno¶æ tutaj, kiedy przechadzam siê po tych wymar³ych podziemiach i czytujê staro¿ytne teksty ( oho! polecia³em grubo!) innych poszukiwaczy przygód, którzy niegdy¶ tu obozowali, zdarza mi siê s³yszeæ w oddali cz³api±ce kroki, przysi±g³bym, jakiego¶ przysadzistego krasnoluda . Dlatego te¿ zamieszczam tu swoje komentarze - wiem ¿e kto¶ je czyta i dzieli siê swoimi spostrze¿eniami Otikowej przy sobie nie mam, ale kiedy nastêpnym razem zahaczê o Solace, nie omieszkam zdobyæ kilka flaszek
Najwy¿szy Kleryst
Je¶li ju¿ Otikowej dopadniesz to z pewno¶ci± sam ciê ziemniaczkami a'la Otik przyjmê i ugoszczê! A zdarzy jaki¶ królik to go na ogniu wolnym wg przepisu Tasa przygotujê.
Rycerz Korony
Ach, czujê siê nieco jak córka marnotrawna, która wstydliwie powraca do domu. Hah, brakuje mi ostatnio bardzo Dragonlance, zw³aszcza, ¿e ZYSK ju¿ przestaje wydawaæ kolejne tomy ksi±¿ek... Cieszê siê jednak, ¿e jest jeszcze kto¶ nowy i witam, tak samo jak witam siê z najstarszym krasnoludem~
Odpowiadaj±c na pytanie - najbardziej pamiêtnej ¶mierci w DL'u nie ma. W ka¿dym razie nie ma jednej, bo jest ich co najmniej kilka. S± ¶mierci bohaterskie (Sturm, Laurana), s± ¶mierci zwyczajne (Flint, Tanis, Tika, Caramon), ale te¿ s± ¶mierci kilkukrotne i robi±ce nas w balona (Raistlin, Tasslehoff). Ka¿da z nich przejmuje na swój sposób, bo do ka¿dej z tych postaci zd±¿yli¶my siê bardziej lub mniej przywi±zaæ, a na pewno dobrze poznaæ. Je¶li znasz kogo¶ od dawna, to ¶mieræ zawsze uderzy, nawet je¶li nie zaboli...
Najwy¿szy Kleryst
I¶cie córka marnotrawna. Wszak ci jestem wdziêczen za powitanie lubo przypominanie i¿em najstarszym krasnoludem w tym zacnym gronie bolesne ¼dziebeczko chocia i prawdziwe niestety
Mam tylko nadziejê, oby niep³onn±, ¿e córka marnotrawna na d³u¿ej nieco tu zawita.
Rycerz Korony
Ja tylko cytowa³am Twoj± poprzedni± wiadomo¶æ, nie mia³am na celu przypominania czegokolwiek. Chcia³am siê zwyczajnie jako¶ w³±czyæ w dyskusjê. A co do zostawania na d³u¿ej, to owszem, bêdê chcia³a d³u¿ej tu zostaæ. Trochê mi ciê¿ko siê ju¿ tutaj wypowiadaæ, poniewa¿ stara³am siê wypowiedzieæ w wiêkszo¶ci tematów, a w pewnym momencie ich zabra³o, tak samo jak dyskusji... Ze wzglêdu na pustki niestety. Ale mimo wszystko tu zagl±daæ bêdê od czasu do czasu~
Najwy¿szy Kleryst
Remmy, ja naprawdê nabijam siê ze swojego wieku. Rodzony syn mówi do mnie per "Ty dinozaurze", albo "wiesz, zabytku", albo "relikcie epoki minionej" i tym podobnie. Natomiast co do tematów; przewrotna sprawa - jak zabraknie ludzi do dyskusji to tematów Z CA£¡ PEWNO¦CI¡ BRAKNIE.
Tak naprawdê to wystarczy rzuciæ kij w mrowisko, np. "dlaczego elfy maj± tak nar±bane do g³owy na punkcie w³asnej wy¿szo¶ci?" albo "jak to siê dzieje, ¿e krasnoludy s± takie uparte a przy tym ca³kiem kosmopolityczne?" i mo¿na dyskusjê ci±gn±æ dniami i nocami. Tylko potrzebni s± do tego ludzie, wiêc nie uciekaj tylko dyskutuj.