DragonLance Forum

Forum dla fanów DragonLance, ksi±¿ek fantasy oraz RPG.

#1 2012-05-03 11:20:20

U'

The Knight of Solamnia

SkÄ…d: warszawa

Krasnoludy ¯lebowe

Ksi±¿ka opowiada o ¿yciu jednego z plemion Agharów po wojnie lancy. Ciekawie przedstawia ich ¿ycie i dok³adnie opisuje zachowania. Ogólnie ksi±¿ka warta przeczytania, ale ma ona dwa powa¿ne mankamenty. 1. Za ma³o krasnoludów ¿lebowych w opowie¶ci o nich, a za du¿o innych postaci. W pewnym momencie akcja skupia siê na kilkorgu ludziach/smoku a krasnoludy stanowi± t³o. Wed³ug mnie powinno byæ na odwrót. 2. Miasta nie znane z ¿adnej innej opowie¶ci, nowe tereny na Ansalonie i tym podobne "wpadki" autorów.
Ksi±¿kê oceniam na 4+ (plusik za ¶mieszne akcje wywo³ywane przez niezbyt rozgarniêtych Agharów). warto kupiæ u¿ywan±, ewentualnie przeczytaæ e-booka;) Mi uda³o siê kupiæ j± tanio na allegro, w bardzo dobrym stanie.

Est Sularus oth Mithas

#2 2012-05-12 09:47:12

Silvan

Król Zjednoczonego Elfiego Królestwa.

Re: Krasnoludy ¯lebowe

Uwielbiam te ma³e krasnoludy. S± o wiele ¶mieszniejsze od kenderów i nie wkurzaj± mnie tak jak tamte .
Skoro mówisz, ¿e warto kupiæ, to mo¿na by przeczytaæ.

"W³±czê muzykê. Jeste¶ bezpieczny. Tu jest bezpiecznie. Odprê¿ siê. Poddaj siê jej. Tak, jak mówili¶my. Ty rz±dzisz tym ¶wiatem. Odrzuæ ból. Odrzuæ cierpienie. Odrzuæ poczucie winy. ¦wiat, który teraz sobie wyobra¿asz i kontrolujesz, mo¿e byæ równie rzeczywisty, jak ból."

Stopka forum

RSS