Giermek
Witam,
Dawno mnie tu nie by³o.
Na pocz±tek chcia³bym podziêkowaæ wszystkim t³umaczom, którzy w³o¿yli kawa³ serca i czasu, aby¶my mogli cieszyæ siê nowymi opowie¶ciami z Dragonlance.
Mam pytanie, czy s± gdzie¶ mo¿e t³umaczenia nastêpuj±cych ksi±¿ek:
- Vinas Solamnus
- Dragons of the Highland Skies
- Tanis, the Shadow Years
- Bursztyn i krew
Niestety nie mogê tego nigdzie znale¼æ, a z przegl±dniêtych w±tków wynika, ¿e kto¶ mia³ siê nimi zaopiekowaæ
Chcia³bym tak¿e zapytaæ o dwa tomy z cyklu Opowiadania: "Kender, Gully Dwarves, and Gnomes" oraz "Love and War", czy gdzie¶ mogê dostaæ ich t³umaczenie??
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez telit (2018-11-09 23:50:45)
Rycerz Korony
Hej! Wiem ¿e Janek planuje zaj±æ siê tytu³em Tanis, the Shadow Years, chyba nawet po t³umaczonym obecnie Riverwindzie, aczkolwiek nie jestem w 100% pewien. Ja obecnie zajmujê siê Dragons of the Highlord Skies. Podejrzewam ¿e ukoñczê w przeci±gu ok 2 miesiêcy. Bursztynu i krwi na pewno nie ma nigdzie w polskim przek³adzie. Co do reszty nie jestem zorientowany.
Ostatnio edytowany przez Chainekken (2018-11-10 11:43:44)
Giermek
Dziêkujê za odpowied¼.
W takim razie ¿yczê owocnej pracy i cierpliwie czekam
Najwy¿szy Kleryst
Hej, telit, jak tylko skoñczê "Riverwinda" biorê siê za "tanisa", potwierdzam. Vinasa Solamnusa ani Bursztynu i Krwi nikt jeszcze nie t³umaczy³ ani, tym bardziej, nie wydawa³ po polsku.
Giermek
Jeszcze raz dziêkujê Wam za wspania³± robotê.
Rycerz Korony
Pytanie bo widzia³em ¿e s± przet³umaczone dwie ksi±¿ki z serii Lost Legends: Opowie¶ci wujka Trapspringera oraz opowie¶æ o Fistandantilusie a jest mo¿e t³umaczenie Vinas Solamnus pierwszej czê¶ci z przed kataklizmu(1817)?Pozdrawiam i dziêkujê za resztê tlumaczeñ
Najwy¿szy Kleryst
Vinus Solamnus jeszcze nawet nie napoczêty.
Rycerz Korony
janjuz napisał:
Vinus Solamnus jeszcze nawet nie napoczêty.
A posiadasz janjuz wersjê angielska Vinas Solamnus?
Najwy¿szy Kleryst
Chyba tak, sprawdzê.
Rycerz Korony
janjuz napisał:
Chyba tak, sprawdzê.
Wys³a³e¶ mi Janku ogromn± ilo¶æ e-booków po angielsku przerabia³em sobie z epub na wersjê mobi i chyba nie ma tego Vinusa... ale i tak dziekuje