Mistrz podziemi
Wszyscy wiemy co to bêdzie za sobota
Napiszcie co¶ o tradycjach w waszych domach itp.
Zróbmy tu ¶wi±teczny nastrój
Ja w tym roku robie wigilie na wy³±czno¶æ z dziewczyn± wiêc nasze tradycje siê w jaki¶ sposób po³±cz± ¿eby powsta³ wspólny nurt który potem bêd± powielaæ nasze dzieci...
Np ja nie trawie karpia, galertu i wcale nie przepadam za makówkami.
Ale bez mintaja, kompotu z suszu i barszczu z uszkami nie ma wigili... do tego ¶wi±teczna muzyczka, winko, ¶wiece i prawdziwa pachn±ca choinka...
NO I ¦NIEG
Tylko ¿e dalej dla niej nic nie mam
U mnie musi byæ karp (wszyscy lubi±), chocia¿ w tym roku bêdzie wyj±tkowo jesiotr którego z³apa³em , Tata gotuje zawsze swój barszcz bia³y (z ziemniakami), a mama czerwony (oczywi¶cie z uszkami). Pierogi z kapust±, kapusta z grochem, kompot z suszonych owoców, czasami s³odka kutia jak dziadek zrobi. Choinka sztuczna bo prawdziwa ¶mieci, za to ³adnie ozdobiona. Kolendy, ³amanie siê op³atkiem.
W wigilie nie pijemy alkoholu, zawsze w drugi dzieñ ¶wi±t ca³a rodzina jedzie do babci i dziadka na ¶wi±teczny obiad, i wtedy ju¿ picie jest dozwolone
Prezentów pod choinkê nie ma, bo s± na miko³aja.
The Knight of Solamnia
Xazax napisał:
Tylko ¿e dalej dla niej nic nie mam
Kup jej ksi±¿kê z DL:)
obiecujê, ¿e bêdê du¿o pisa³ nied³ugo, mia³em teraz szalone 2 tyg na uczelni i na wszystko brak czasu.
Mistrz podziemi
Ona nie lubi czytaæ fantastyki, dla niej to bajki... ale spoko to jej jedyna wada
My¶la³em o pier¶cionku z apartu i takim czym¶ do spania
Z herbem GieKSy
The Knight of Solamnia
Xaz, cudowny awatar:) a koszulka fajna, z pier¶cionkiem na pewno siê spodoba.
Mistrz podziemi
Jeszcze by trzeba by³o kase na to zorganizowaæ...
Oddaæ te butelki po piwie co mi siê osta³y
The Knight of Solamnia
je¿eli nazbierasz butelkami po piwie na pier¶cionek to kozak jeste¶ musia³by¶ ich mieæ ca³± piwnicê/ gara¿/ pokój, mo¿e by¶ nazbiera³
Rycerz Korony
Xaz, wiadomo GieKSa musi byæ. :>
Mistrz podziemi
O widze ¿e kolega z Katowic
To kiedy pierwszy zlot forumowy na flachê?
The Knight of Solamnia
Raistlin napisał:
tylko Raistlin siê w grobie pewnie przewraca
Nie w grobie a w abbys, w otch³ani:)
a avatar jest cudowny, taki ¶wi±teczny Raistlinek:)
W³a¶nie nie pamiêtam czy on po wydarzeniach w V erze gdzie niby wróci³ na krynn to go odes³ali z powrotem do otch³ani czy pozwolili odej¶æ z bratem.
The Knight of Solamnia
Wydaje mi siê, ¿e po powrocie bogów odszed³ razem z bratem. Czeka³ przecie¿ na niego, po ¶mierci zrozumia³, ¿e go kocha... A ja w³a¶nie za takie rzeczy kocham DL i to odró¿nia te ksi±¿ki np od FR. Na koniec, gdy przyjaciele znów po³±czyli siê w za¶wiatach prawie siê rozp³aka³em ze wzruszenia.
Trzeba bêdzie w±tek oznaczyæ jako spojler:)
The Knight of Solamnia
Ale Raist grobu nie mia³ na 100 % dlatego napisa³em ¿e siê w otch³ani przewraca;)