Mistrz podziemi
Wszyscy wiemy co to będzie za sobota
Napiszcie coś o tradycjach w waszych domach itp.
Zróbmy tu świąteczny nastrój
Ja w tym roku robie wigilie na wyłączność z dziewczyną więc nasze tradycje się w jakiś sposób połączą żeby powstał wspólny nurt który potem będą powielać nasze dzieci...
Np ja nie trawie karpia, galertu i wcale nie przepadam za makówkami.
Ale bez mintaja, kompotu z suszu i barszczu z uszkami nie ma wigili... do tego świąteczna muzyczka, winko, świece i prawdziwa pachnąca choinka...
NO I ŚNIEG
Tylko że dalej dla niej nic nie mam
U mnie musi być karp (wszyscy lubią), chociaż w tym roku będzie wyjątkowo jesiotr którego złapałem , Tata gotuje zawsze swój barszcz biały (z ziemniakami), a mama czerwony (oczywiście z uszkami). Pierogi z kapustą, kapusta z grochem, kompot z suszonych owoców, czasami słodka kutia jak dziadek zrobi. Choinka sztuczna bo prawdziwa śmieci, za to ładnie ozdobiona. Kolendy, łamanie się opłatkiem.
W wigilie nie pijemy alkoholu, zawsze w drugi dzień świąt cała rodzina jedzie do babci i dziadka na świąteczny obiad, i wtedy już picie jest dozwolone
Prezentów pod choinkę nie ma, bo są na mikołaja.
The Knight of Solamnia
Xazax napisał:
Tylko że dalej dla niej nic nie mam
Kup jej książkę z DL:)
obiecuję, że będę dużo pisał niedługo, miałem teraz szalone 2 tyg na uczelni i na wszystko brak czasu.
Mistrz podziemi
Ona nie lubi czytać fantastyki, dla niej to bajki... ale spoko to jej jedyna wada
Myślałem o pierścionku z apartu i takim czymś do spania
Z herbem GieKSy
The Knight of Solamnia
Xaz, cudowny awatar:) a koszulka fajna, z pierścionkiem na pewno się spodoba.
Mistrz podziemi
Jeszcze by trzeba było kase na to zorganizować...
Oddać te butelki po piwie co mi się ostały
The Knight of Solamnia
jeżeli nazbierasz butelkami po piwie na pierścionek to kozak jesteś musiałbyś ich mieć całą piwnicę/ garaż/ pokój, może byś nazbierał
Rycerz Korony
Xaz, wiadomo GieKSa musi być. :>
Mistrz podziemi
O widze że kolega z Katowic
To kiedy pierwszy zlot forumowy na flachę?
The Knight of Solamnia
Raistlin napisał:
tylko Raistlin się w grobie pewnie przewraca
Nie w grobie a w abbys, w otchłani:)
a avatar jest cudowny, taki świąteczny Raistlinek:)
Właśnie nie pamiętam czy on po wydarzeniach w V erze gdzie niby wrócił na krynn to go odesłali z powrotem do otchłani czy pozwolili odejść z bratem.
The Knight of Solamnia
Wydaje mi się, że po powrocie bogów odszedł razem z bratem. Czekał przecież na niego, po śmierci zrozumiał, że go kocha... A ja właśnie za takie rzeczy kocham DL i to odróżnia te książki np od FR. Na koniec, gdy przyjaciele znów połączyli się w zaświatach prawie się rozpłakałem ze wzruszenia.
Trzeba będzie wątek oznaczyć jako spojler:)
The Knight of Solamnia
Ale Raist grobu nie miał na 100 % dlatego napisałem że się w otchłani przewraca;)